daha fazla zeytin yağı sindirilmesi ile daha fazla kemik mineral dokusu oluşmaktadır. Görünmektedir ki zeytin yağı gençlikte ve daha sonra yetişkinlik döneminde kalsiyum kaybını engellemek için gereklidir.
Zeytin Yağı ve Diyabet
    Birçok bitkisel yağ ve margarinde bulunan çoklu doymamış yağların, batılı ülkelerde alarm verici düzeyde artan Tip 2 diyabete sebep olduğu kuvvetle muhtemeldir. Zeytin yağı hücre içinde dengeli bir yağ dağılımına imkan verir. Diyabet hastalarına zeytin yağı tavsiye edilmesinin diğer bir sebebi tabi ki hastalara daha az doymuş yağ tavsiye edilmesindendir. Zeytin yağı az miktarda doymuş yağ içerir ve tekli doymamış yağ oranı yüksektir. Bu kanıtlardan dolayı doktor ve beslenme uzmanları sizma zeytinyağını en dengeli yağ asitleri oranına sahip bir bitkisel yağ olarak kabul ederler.
Zeytin Yağı ve Sindirim Sistemi
    Kimyasal yapısı dolayısıyla, zeytinyağı rakipsiz bir duyusal algılama değerine sahiptir. Mide tarafından çok iyi tolere edilir. Gerçekten de, koruyucu etkisi gastrit ve mide yanması üzerinde iyileştiricidir. Pankraes hormonlarının ve safranın salgılanmasını birçok reçeteli ilaçtan daha fazla arttırır. Sonuç olarak safra taşı oluşumlarını azaltır. Mükemmel sindirilebilir olması, besinlerin, özellikle vitamin ve mineral tuzlarının emilmesini iyileştirir.
Kabızlık için birebirdir.